1. Consiliere nutrițională individuală
Strategii nutriționale pentru:
- Optimizarea masei și compoziției corporale (”slăbit”) - vezi programul META SANA (link)
- Corectarea deficiențelor nutriționale (fier, B12, folați, etc);
- Îmbunătățirea profilului lipidic/colesterolului (LDL, HDL, ApoB, trigliceride);
- Reglarea hipertensiunii arteriale și reducerea riscului pentru evenimente cardiovasculare; strategii nutriționale complementare tratamentelor pentru afecțiuni cardiovasculare;
- Ameliorarea simptomelor diabetului și prevenirea complicațiilor;
- Diete specifice pentru probleme/afecțiuni specifice: gută, afecțiuni renale, hipertensiune, boli inflamatorii ale sistemului digestiv (colită ulcerativă, boala Crohn), ficat gras nonalcoolic, etc.
2. Colaborări HORECA
- Implementarea Ordinului ANPC nr. 201 din 19 aprilie 2022 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, pe baza Regulamentului UE nr 1.169/2011; (descriere - link)
- Compunerea unor rețete cu specific dietetic (opțional în colaborare cu bucătarul clientului) pentru atragerea/deservirea segmentului de piață aferent;
- Perfecționarea/optimizarea rețetelor curente pentru respectarea unor principii nutriționale de bază ce definesc o alimentație sănătoasă;
- Calculul costului fiecărei rețete, luând în calcul prețurile pieței, pierderile de materie primă, modificările fiecărui aliment la gătire, și alți parametri;
- Alte colaborări (creator Sapiens Smart Food și NutriFood).
3. Nutriție comunitară
- Întocmirea de meniuri și rețetare pentru grădinițe, cămine de bătrâni etc, conforme cu legile în vigoare;
- Aplicarea strategiilor și principiilor nutriționale pentru categoriile de beneficiari aferentre (copii/preșcolari, adulți, vârstnici);
- Anchete alimentare pentru grădinițe.